Центр надання адміністративних послуг

Великокопанівська територіальна громада

13.09.2024 08:48

Чи може пенсіонер пройти ідентифікацію в сервісному центрі Пенсійного Фонду України, надавши не паперовий паспорт, а електронний у Дії?

3bb3cd14-1c1d-4e99-b2f3-348a03e6fd32.jpg

❓ Чи може пенсіонер пройти ідентифікацію в сервісному центрі Пенсійного фонду України, надавши не паперовий паспорт, а електронний у «Дії»?

⚖️ На виконання постанов Кабінету Міністрів України від 08.09.2016 № 606 «Деякі питання електронної взаємодії електронних інформаційних ресурсів» та від 18.08.2021 № 911 «Про затвердження Порядку формування та перевірки е-паспорта і е-паспорта для виїзду за кордон, їх електронних копій» між Пенсійним фондом України та Міністерством цифрової трансформації України було запроваджено обмін електронними документами.

🆔 Відтоді сервісні центри головних управлінь Пенсійного фонду України для підтвердження особи відвідувача можуть приймати е-паспорт (ID-картку), сформований у мобільному застосунку «Дія».

🪪 Тобто для проходження ідентифікації в сервісному центрі Фонду ви можете використати свій е-паспорт у «Дії».

ℹ️ Довідково

Із серпня цього року для отримання послуг у сервісних центрах Пенсійного фонду України можна використовувати не лише е-паспорт, а й сформовані в «Дії» свідоцтво про народження та податковий номер.

Пенсійний фонд України та Мінцифри й надалі планують розширювати кількість документів для можливості шерингу в застосунку «Дія».

# Пенсійний Фонд України